Slechte werkplek kost ruim aantal miljarden per jaar

Slecht werkplekken, die bij de werknemers klachten veroorzaken zoals rugpijn, gespannen schouder en gevoelige polsen, kosten de Nederlandse bedrijven elk jaar zeker €3,3 Miljard in totaal.

Dit blijkt uit een Europees onderzoek, dat nog word gepubliceerd. Het werd uitgevoerd door het Britse researchbureau Dynamic Market.
Bijna 2 op de 3 Nederlandse werknemers zeggen regelmatig last te hebben van pijnklachten die het directe gevolg zijn van langdurig werken in een verkeerde houden achter de computer.
30% geeft aan hierdoor zelfs iedere dag pijn te ervaren. Hiermee soort Nederland het hoogst van alle onderzochte Europese landen.

Vorig jaar heeft een op de vier Nederlandse werknemers ziekteverlof opgenomen als gevolg van deze problemen. In deze groep was het gemiddelde ziekteverzuim 20 dagen in 2012. Volgens de onderzoekers komt dit aantal in totaal overeen met op ruim €3,3 Miljard. Dat Nederland zo slecht scoort, verklaren de onderzoekers uit het feit dat werknemers in ons land ook het langst achter een computer, laptop of tablet zitten. Gemiddeld is dit ruim 6 uur per dag.

Schoonmaken computer (4)Computer-Cleaning.nl kan uw bedrijf helpen om een last van uw schouders te halen, want een vieze computer, toetsenbord en muis is ook een grote reden dat werknemers ziek worden.
Het toetsenbord is het meest onhygiënische onderdeel van een kantoor, bacteriën krijgen rustig hun kans om zich te verspreiden en vervolgens weer op uw vingers te verzamelen.