Hoe onstaat computer stof ?

Het is met enige regelmaat om uw pc te laten schoonmaken. Dit komt omdat zich in een computer snel veel stof kan verzamelen. Een computer geeft namelijk warmte af en dat trekt stof aan. U kunt er voor kiezen zelf de computer te reinigen, maar er zijn ook bedrijfjes die dat voor u doen. Het is namelijk erg zorgvuldig werk, en dat kunt u het beste overlaten aan een professioneel.

Computers moeten met enige regelmaat gereinigd worden. Dat komt omdat computers makkelijk veel stof aantrekken, zeker omdat ze veel gebruikt worden. Sommige computers staan de hele dag aan en trekken daarmee veel stof aan. Computers geven namelijk warmte af en warmte trekt stof aan ook heeft dit te maken met elektrische magneten.
Het stof komt niet alleen op de buitenkant van de computer, maar vind ook zijn weg naar binnen. Dat kan bijvoorbeeld via het ventilatiesysteem gebeuren. Wanneer het stof eenmaal in de computer zit, dan zal het daar niet meer vanzelf weg gaan.

De ventilatoren trekken namelijk niet alleen frisse lucht aan, maar ook stof. De stof kan op een gegeven moment een deken vormen over de apparatuur heen. Ten eerste kunnen door stof geleiden deeltjes tot kortsluiting vormen. Daarnaast kan de deken van de stof er voor zorgen dat de apparatuur warmer wordt, omdat de warmte zich minder makkelijk een weg naar buiten kan vinden. Onderdelen die warm worden gaan minder lang mee. Uw computer systeem zal ook veel meer lawaai gaan maken, dit kan als zeer irritant worden beschouwd. Maar 80% van de lawaai pc’s zijn vieze pc’s.